Weer eens wat anders; Griekse Kippendijen met een pitje!

Deze marinade is zoals een goede marinade hoort te zijn; eenvoudig en krachtig qua smaak en geur! We weten zeker dat tijdens het grillen de buren komen vragen wat er zo lekker ruikt. En het mooie van deze marinade is dat deze eenvoudig is aan te passen naar ieders persoonlijke wens.

Ingredienten:

  • 1 kg kippendijen
  • 2 citroenen
  • 2 eetlepels honing
  • 5 tenen knoflook geperst of gesnipperd
  • 2 eetlepels oregano
  • 2 eetlepels verse basilicum
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 2 takjes rozemarijn
  • ½ rode peper in fijne ringen
  • peper en zout naar smaak
  • 150 ml olijfolie

Marineren

Rasp het gele van de citroenen – het wit van de schil maakt het bitter – en pers het sap eruit. Voeg hier alle andere ingrediënten aan toe en meng dit goed door elkaar. Leg de kippendijen in de marinade en meng dit wederom goed. Dek het geheel af en zet het minimaal 3 uur in de koelkast, zodat de marinade goed in het vlees kan trekken.

Bereiding

Heb je een BBQ die je af kan sluiten, zorg dan voor een temperatuur van maximaal 110 graden. Neem de kippendijen uit de marinade en bewaar het restant. Leg ze bij voorkeur indirect – dus niet rechtstreeks boven de brandende kolen, maar ernaast – op de BBQ. Door de langzame garing ontstaat er een optimale smaak en malsheid. Het is handig om hier een thermometer bij te gebruiken, dan weet je namelijk precies hoe het ervoor staat!
Als de dijen bijna gaar zijn – rond de 60 graden – haal je de kippendijen van de BBQ af. Zorg er vervolgens voor dat de BBQ goed heet wordt. Gebruik het restant van de marinade om de dijen nog een keertje in te smeren. Rooster ze vervolgens boven de hete kolen zodat ze een krokant en bruin korstje krijgen. Laat de kippendijen vervolgens even een paar minuten rusten voordat je ze serveert.

Tip van Joep!

Het is aan te raden om de dijen aan een stevige spies te rijgen. Dat maakt het draaien op de BBQ namelijk veel gemakkelijker! Serveer de Griekse kippendijen met een lekker pita- of Turks broodje en een frisse Tzatziki saus. Eet smakelijk en geniet!