BBQ specialiteiten

Als barbecue expert bieden wij natuurlijk ook het echte werk voor de liefhebbers; prachtige stukken vlees!

BBQ specialiteiten

Hier vind je het “echte” werk voor de liefhebbers! Mooie stukken barbecue vlees met allemaal andere bereidingstechnieken en tijden; voor ieder wat wils!

Voor de BBQ’ers met geduld, creativiteit en passie voor vlees.

AfbeeldingSoort vleesBeschrijvingPrijsKies gewicht en aantal
Diamanthaas

Mooie zachte haasjes afkomstig uit de schouder van echt 100 % Black Angus runderen uit Ierland. Vlees wat weinig nodig heeft om lekker te bereiden en altijd mals is! Heerlijk om kort te grillen.

We hebben deze partij voordeliger kunnen kopen dus daar laten we jullie graag van mee profiteren!

Nu 1 kilo voor slechts € 16,95

 

 

 16,95
Picanha Black Angus

De Picanha kennen wij in Nederland als staartstuk. Het is een heel mooi stuk vlees dat qua malsheid ligt tussen de rosbief en de dikke lende. Picanha is de Zuid-Amerikaanse benaming voor dit stuk waar het een erg populair bbq gerecht is.

Afhankelijk van de soort koe die geslacht is is het vlees bedekt met een vetlaagje van ongeveer een halve tot een hele centimeter. Deze vetlaag draagt bij aan de malsheid van de Picanha. Echter doet de kwaliteit van de koe hier ook veel in, een picanha van een goede koe heeft dus niet persé zoveel vet nodig.

Maar neem nou 100% Black Angus Rund uit Ierland van top kwaliteit; grasgevoerd en jonger dan 3 jaar. Neem daar dan de Picanha van en je hebt een mooi gemarmerd zacht stuk vlees en de dikke vetkap vol smaak die je zo graag wilt bij een Picanha. Deze mooie stukken hebben wij nu toegevoegd aan ons assortiment.

Gewicht circa 1500-1600 gram per stuk

 32,00
Smokey Cheddar - Jalapeño BBQ worsten (5 stuks)

Een gegaard en gerookt product van varkensvlees, rundvlees, Cheddar kaas, Jalapeño pepers, verse kruiden en specerijen.

Dit is een vleesproduct met toegevoegde kruiden en bevat lactose en gluten! De worst is reeds gegaard en hoeft alleen nog gegrild en/of verwarmd te worden.

 5,50 voor 5 stuks
x 5 stuks
Buiken heel zonder zwoerdvanaf  24,00
Côte de Boeuf geportioneerd

De Côte de Boeuf is een echt BBQ pronkstuk! Côte de Boeuf is de Franse benaming voor ribstuk met bot er nog aan. Het wordt gesneden van de laatste zes ribben van het rund, hetgeen het meest malse gedeelte van de rib is. Door het aanwezige vet is het altijd vol van smaak.

vanaf  45,60
Maminha (ook wel Tri Tip of Ezeltje met vet)

Wat maakt een Maminha (Tri Tip, ezeltje of liesstuk) bijzonder? Een Maminha heeft een mooie vetlaag, wat het vlees heerlijk mals maakt tijdens het grillen. Het vlees zelf is ook erg zacht met een mooie structuur. Het eindresultaat is daardoor een verrassend lekker & sappig stuk vlees.

Hebben we er al zin in?

Nu een hele Tri-tip voor slechts € 17,50, profiteer zolang het kan!!!

 21,95  17,50
Spareribs dikbevleesdvanaf  10,75
Chefs' Special - Procureur gepekeld en gekruid

Procureur; een schitterend stuk van 2 kilo, gepekeld en gekruid volgens ons recept. Een mooi vleesdeel om te bereiden als een heerlijk braadstuk of om Pulled Pork van te maken. Geef en gun het vlees de tijd; bereidt het dus low & slow. Heeft het eenmaal de juiste kerntemperatuur bereikt, dan is het een kwestie van aansnijden en beloond worden.

Dit vleesdeel komt van de nek en wordt gesneden uit de voorbout. Specifieker: het gaat om het bovenste deel van de hals. Bereid het op de juiste wijze en het vlees behoudt zijn sappen en is toch door en door gaar.

 25,00
Bavette

De bavette behoort – net als de long- en diamanthaas – tot een van de vleessoorten die min of meer onterecht in de vergetelheid zijn geraakt. Dit stuk vlees wordt ook wel een vanglap genoemd, daar het afkomstig is uit de zogenaamde ‘vang’, een stuk werkvlees aan de onderzijde van de koe. Doordat het hard heeft moeten werken kent het een grovere structuur, maar heeft het des te meer smaak.

per stuk van een kilo

 21,00
Road kill chicken, volgens eigen recept

Plat gereden kip, heerlijk gekruid volgens eigen recept. Makkelijk op de grill en sneller klaar dan een normale hele kip!

 8,95 per stuk
stuk(s)
Eendenborstfilet Veluwsvanaf  10,50
Short/flat ribs

Short ribs zijn als het ware de spare ribs van een koe. Ze zijn erg mooi gemarmerd en zeer smaakvol! Om dit stuk vlees te bereiden op de BBQ moet je wel geduld hebben want alleen met low en slow krijg je dit stuk mals. Doe je het goed dan trek je de botten er zo uit na het bereiden. Ben je eenmaal klaar, dan is het zeker de moeite waard!

 12,95 per kilo
kilo
Biefstuk rollade 28,00 per stuk circa 1200 gram
stuk(s)
Boston butt

Alhoewel de naam doet vermoeden dat een Boston Butt van de kont van een varken komt is dit toch echt anders. De naam komt voort uit een oude Amerikaanse benaming voor een houten opslagvat; een Butt. De manier van uitsnijden van dit stuk vlees was destijds iets typisch van de slagers uit Boston en omgeving. Zo is de naam dus ontstaan.

De Boston Butt komt van de nek en schouder van het varken. Het nekgedeelte is helemaal uitgebeend, bij het schouderstuk zit het schouderblad er nog in. Dit komt de garing en smaak ten goede. Boston Butt’s worden veel gebruikt voor het maken van pulled pork.

vanaf  46,25
Brisket

Een heerlijk stuk uit de borst van onze eigen dikbil koe voor de echte BBQ masters! Gewicht circa 2000 gram

 35,00 per stuk
Buiken heel met zwoerdvanaf  23,00
Burnt ends vleesvanaf  5,00
Diamanthaas

De diamanthaas is een fraai stukje vlees en afkomstig uit de schouder. Het vlees heeft minder werk hoeven verzetten dan bijvoorbeeld de bavette en is daardoor iets minder sterk van smaak. In de basis is het mooi mals en is er weinig voor nodig om het lekker te bereiden.

vanaf  12,75
Entrecote

De entrecote wordt gesneden van de dunne lende die zich bevindt in de rug. Het is een mager, mals en smaakvol stuk vlees met een vetrand bovenop het vlees. Dit geeft smaak tijdens het bakken maar hoeft omdat het er op ligt dus niet opgegeten te worden

vanaf  28,50
Flat iron

De flat iron steak is niets anders dan een gesplitste sukade, ontdaan van de zeen en overtollig vet. Echter maakt de kwaliteit van het vlees wel heel veel uit als je dit stuk bereid. Onze flat iron bereid en eet je als biefstuk, je zult versteld staan van de smaak van dit overheerlijke stukje vlees.

vanaf  22,50
Kalfs entrecote

De kalfs entrecote wordt gesneden van de dunne lende die zich bevindt in de rug. Het is een mager, mals en smaakvol stuk vlees met een vetrand bovenop het vlees. Dit geeft smaak tijdens het bakken maar hoeft omdat het er op ligt dus niet opgegeten te worden

vanaf  28,50
Kalfs ribeye

De kalfs ribeye zit aan de voorkant van de rug en is zachter dan de lende, die eraan vast zit, omdat de voorkant van het rund minder gespierd is en daarom zachter. Door het aanwezige vet wat door het vlees loopt is het altijd vol van smaak.

vanaf  28,50
Kip haxe - drumsticks met 'opgestroopte mouw'vanaf  6,25
Kip heel 7,00 per stuk
stuk(s)
Kipfilet A kwaliteitvanaf  5,65
Kippendijen met vel zonder botvanaf  6,75
Kippendijenfiletvanaf  3,90
Kippenpotenvanaf  6,25
Kipvleugels naturelvanaf  6,25
Kogelbiefstukvanaf  14,50
Lamsboutvanaf  17,50
Lamsbout rollade 30,00 circa 1500 gram per stuk
stuk(s)
Lamsfiletvanaf  37,50
Lamsrackvanaf  17,25
Longhaas

Longhaas is een typisch voorbeeld van een vergeten stuk vlees wat herontdekt is. De longhaas is de spier van het rund die ervoor zorgt dat de longen bewegen. Doordat deze spier constant werkt is het een stevig stuk vlees maar erg mals. Een longhaasje is enorm dooraderd, waardoor het een erg smaakvol stuk rundvlees is. Wat ons betreft een barbecue topper!

vanaf  14,75
Moink Balls kant & klaarvanaf  15,50
Oerhammetje gegaard 3,95 per stuk
stuk(s)
Oerhammetje rauw 3,25 per stuk
stuk(s)
Ossenhaas 73,50 per stuk circa 1500 gram
stuk(s)
Pork roast 4,50 per stuk circa 350 gram
stuk(s)
Procureurstuk

Het procureurstuk is een nette benaming voor varkensnek zonder been.

De nek is – met been – beter bekend als het deel van het varken dat wij kennen als schouderkarbonade. De procureur wordt vaak gebruikt als mals en sappig braadstuk, om een doorregen rollade van te maken maar vooral om langzaam te garen als pulled pork.

vanaf  20,50
Rib roast heelvanaf  18,75
Ribeye

De ribeye is hetzelfde stuk vlees als de Côte de Boeuf maar dan zonder been. De ribeye zit aan de voorkant van de rug en is zachter dan de lende, die eraan vast zit, omdat de voorkant van het rund minder gespierd is en daarom zachter. Door het aanwezige vet is het altijd vol van smaak.

 

vanaf  28,50
Rosbiefvanaf  11,00
Schouderlappenvanaf  15,50
Spareribs normaal

Spare ribs zoals wij ze hier gewend zijn; normaal & goed!

vanaf  9,75
Sucade heelvanaf  43,25
T-bone rund 15,25 per stuk circa 500 gram
stuk(s)
Tomahawk steak

Tomahawk steak is eigenlijk een ribeye met been met hieraan nog de hele rib. Dit lange bot wordt ontdaan van vlees en vet waardoor deze steak er stoer uit ziet en ook nog eens makkelijk is tijdens de bereiding ervan. Je draait hem makkelijk op je rooster en is ook uitermate geschikt voor de caveman bereiding. De steak zelf is flink dooraderd met vet waardoor het een erg smaakvolle steak is.

vanaf  28,50
Varkensfilet rollade BBQ

Wij hebben het werk al gedaan namelijk van verse varkensfilet een rollade opgeknoopt. Jij hoeft hem alleen nog maar te kruiden volgens je eigen recept en grillen maar…

vanaf  15,00
Vleesribbenvanaf  7,50
Zalmzijde gemarineerd

Gewicht: circa 1000 – 1200 gram
Heerlijk gemarineerd volgens ons beproefde recept, dus u hoeft hem alleen nog maar te garen of te roken.

 29,95